Historiek Alpha design

Digitalisatie boorduurwerken

Een droom van twee mensen: de oprichting van een firma en in 1989 was het dan eindelijk zover!
Het doel borduurwerken en het digitaliseren ervan. Na jarenlange samenwerking kwam er een kink in de kabel. Ieder ging zijn eigen weg, ikzelf was bezeten door jachten, bootinrichtingen. Zelf een interieur ontwerpen en daarna het zelf nog maken en plaatsen ook .

Interieurwerk motorboten

De eerste job kwam er snel aan, een nieuw casco, vijftien en een halve meter lange motorboot van de firma Crea Quality Services. De bestuurders waren weg van het voorontwerp, ze hadden er alle vertrouwen in. Het volgend project was groter, een tachtig meter lang stoomschip uit 1936 van Amerikaanse makelij.

Dit schip was volledig uitgebroken dus een volledig interieur maken volgens Solas norm (zoweinig mogelijk calorische waarde, dus werken met brandvertragende, lichte materialen hier is gekozen voor aluminium, honinggraat sandwichpanelen met fineer afwerking en massieve latten als bossing).

Beste interieur? Alpha design!

Het was een succes met als gevolg een eerste prijs in Amerika voor het beste interieur en refit.
Ondertussen was er al een volgende opdracht. De eigenaar kwam echter in problemen en we moesten halsoverkop iets anders zoeken.

Nederland... of toch maar niet?!

Nederland -het land der zeven zeeën- daar moest ik wezen!, dacht ik, maar de ontnuchtering kwam al snel.
Nederlanders hebben een andere manier van zakendoen...waardoor Alpha Design zijn steven naar de kade bracht met als doel het interieur van woningen te realiseren.

Interieurmaatwerk: ontwerp / design / afwerking

Alpha design bouwt voort op z'n kennis en kunde en stelt kwaliteitsvolle totaalinrichtingen voor.
Van ontwerp over design naar afwerking stellen we maatwerk in meubels en inrichtingen voor.
  • burelen op maat
  • dressings op maat
  • keukens op maat
  • badkamers op maat
  • ...
Ook voor het bouwen van speciale kasten kan op de diensten van Alpha design beroep gedaan worden.

Daag de designer uit!

Voor designer Marinus Georges mag er altijd een uitdaging wezen...
Moeilijke vormen, speciale materialen, technische voorzieningen die het meubel een andere dimensie geven... steeds zoekt èn vindt  deze professional de geschikte oplossing.

Kwaliteitsvolle designplossingen

Een flatscreen dat zijdelings naar boven of roterend uit muur, kast, plafond of bedvoeteinde komt ... ook hiervoor vinden we kwaliteitsvolle oplossingen.

Het designersteam

Door de jaren heen heb ik als zaakvoerder van Alpha design een jong dynamisch team samengesteld.
Stuk voor stuk staat elke medewerker klaar het beste van zichzelf te geven en goed samen te werken, afgestemd op do's en do not's van andere teamleden.

Alphadesigner? Da's vakkenis, ervaring, passie & meer!

Vakkennis, vaardigheid en ervaring in combinatie met passie voor ontwerp en design, maar evenzeer het hart op de juiste plaats hebben, zijn basiselementen voor de Alphadesigners om uitdagingen -hoe zot ze ook wel kunnen lijken- tot een geslaagde uitvoering te brengen.

Moderne machines & aangepaste apparatuur

Designproducten en maatwerk kunnen niet vervaardigd worden zonder een up-to-date machinepark en moderne apparaten. Ons NC-machniepark en een doorgedreven automatisatie bieden hoogtechnologische mogelijkheden voor toprealisaties. Zo worden hout- of metaalplaten al lang niet meer met de hand verplaatst maar machinaal met vacuümtechniek. We sparen onze handigheid graag voor precisiewerk ;-)

Gedigitaliseerd ontwerp

Ook is de beeldvorming van projecten mee geëvolueerd met de tijd.
Niet zoals voorheen, worden tekeningen nu in drie dimensioneel beeld weergegeven èn in kleur.
Voor het ontwerpen van keukens, badkamers, meubelstukken of interieuren op maat, krijg je hierdoor een realistische kijk op het beoogde eindresultaat.

Alpha design & desingersteam